Σας είπα όλη την αλήθεια

Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018

ΠΩΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ


Σημαντικά ιστορικά έγγραφα που όλοι οι ιθύνοντες γνωρίζουν και που
για κάποια αιτία κανείς δεν έχει αναφερθεί σε αυτά και ούτε έχει δημοσιεύσει.

Είναι όχι απλώς "καλό" αλλά επιβεβλημένο να μάθουμε όσοι δεν γνωριζουμε ποιός, πότε και για ποιόν λόγο επινόησε τα αλυτρωτικά αυτά σχέδια κατα της πατρίδας μας, για να μπορέσουμε να καταλάβουμε με ακρίβεια όχι μόνο ποιοί είναι οι εκτός, αλλά δυστυχώς και ποιοί είναι οι εντός των συνόρων μας εκείνοι που για μιά φούχτα αργύρια δεν διστάζουν να την προδώσουν και συντοχρόνως, ποιοί είναι εκείνοι που δεν σηκώνουν μύγα στο σπαθί τους προς χάριν της, αψηφώντας αποδεδειγμένα το οποιοδήποτε κόστος.
_____________________________

Έτος 1944, όταν ο στρατηγός Τζόζεφ Μπροζ Τίτο άλλαξε το όνομα της νότιας δημοκρατίας της Γιουγκοσλαβίας, έως τότε ονομαζόμενης  Βαρδάρσκα Μπανοβίνα (επαρχία του ποταμού Βαρδάρη) σε Μακεδονία.
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Edward Reilly Stettinius
ο οποίος ήταν τοποθετημένος στην Ευρώπη κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου (υπό τον πρόεδρο F.D.Roosevelt) προειδοποιεί τον πρόεδρο των ΗΠΑ και τους διπλωμάτες του κράτους ότι η μετονομασία απο τον Τίτο αυτής της δημοκρατίας «είναι αδικαιολόγητη και προκλητική εναντίον της Ελλάδας».
Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Edward Stettinius 
προς αντιπροσώπους  των ΗΠΑ  (Ουάσιγκτον, 26 Δεκεμβρίου 1944)
Ο Υπουργός προς συγκεκριμένους  διπλωματικούς και προξενικούς υπαλλήλους

Τα κατωτέρω είναι προς συμβουλή σας και γενική πληροφόρηση και όχι υποχρεωτικά για οποιαδήποτε ενέργεια επι του παρόντος.
Το Υπουργείο Εξωτερικών έχει αντιληφθεί με μεγάλη ανησυχία αυξανόμενες προπαγανδιστικές φήμες και ημιεπίσημες δηλώσεις προς όφελος μιας αυτόνομης Μακεδονίας  προερχόμενες από τη Βουλγαρία, αλλά και από Γιουγκοσλαβικές κομματικές και άλλες πηγές με την ένδειξη ότι ελληνικές περιοχές θα συμπεριλαμβάνονται στο προβλεπόμενο κράτος.
Αυτή η κυβέρνηση θεωρεί ότι η λέξη «Μακεδονικό Έθνος», «Μακεδονική Πατρίδα» ή «Εθνική Μακεδονική Συνείδηση» είναι μία αδικαιολόγητη δημαγωγία η οποία δεν αντιπροσωπεύει εθνική ή πολιτική πραγματικότητα και αποβλέπει στην παρούσα αναβίωσή της σε έναν πιθανό μανδύα για επιθετικές προθέσεις εναντίον της Ελλάδας.
Η εγκεκριμένη πολιτική της κυβέρνησης αυτής είναι να αντιταχθεί σε κάθε αντίπαλο του μακεδονικού ζητήματος που σχετίζεται με την Ελλάδα. Το ελληνικό τμήμα της Μακεδονίας κατοικείται σε μεγάλο βαθμό από Έλληνες και ο ελληνικός λαός αντιτίθεται σχεδόν ομόφωνα στη δημιουργία ενός «μακεδονικού κράτους». Οι ισχυρισμοί της σοβαρής ελληνικής συμμετοχής σε οποιαδήποτε τέτοια αναστάτωση μπορούν να θεωρηθούν ψευδείς. Η κυβέρνηση αυτή θα θεωρήσει υπεύθυνη οποιαδήποτε κυβέρνηση ή ομάδα κυβερνήσεων που κηρύσσει ή ενθαρρύνει απειλητικές ή επιθετικές πράξεις «μακεδονικών δυνάμεων» κατά της Ελλάδας. Το Υπουργείο Εξωτερικών θα εκτιμούσε κάθε πληροφορία σχετική με αυτό το θέμα, η οποία θα μπορούσε να υποπέσει στην προσοχή σας.
Στετίνιους
Πηγή:
Τμήμα Εξωτερικών Σχέσεων Υπ. Εξ. Ηνωμένων Πολιτειών
8οςΤόμος , Circular Airgram [868.014 / 26 Δεκ. 1944]

Circular  >  Μήνυμα  με πολλούς αποδέκτες
Airgram  > που αποστέλλεται με ειδικό αγγελιοφόρο
                   σε διπλωματική τσάντα και όχι τηλεγραφικώς.

[  http://www.mfa.gr/images/docs/fyrom/dilosi_stettinius_dec_1944.pdf  ]

­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­_____________________________________________________________________

Σαράντα οκτώ χρόνια αργότερα,
Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χένρι Κίσινγκερ, υποστήριξε τις απόψεις του Στετίνιους.

Ερωτηθείς στην ετήσια συνάντηση του Διαχειριστικού Κέντρου Ευρώπης, που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι το 1992, σχετικά με τις απόψεις των Σκοπίων για τη χρήση της λέξης «Μακεδονία» ως το όνομα της νέας δημοκρατίας, είπε: «Πιστεύω ότι η Ελλάδα έχει δίκιο να αντιταχθεί και Συμφωνώ με την Αθήνα.

Ο λόγος είναι ότι γνωρίζω ιστορία κάτι που δεν συμβαίνει με τους περισσότερους άλλους, συμπεριλαμβανομένου του μεγαλύτερου μέρους της κυβέρνησης και της διοίκησης στην Ουάσινγκτον. . .
 Η δύναμη της ελληνικής περίπτωσης είναι αυτή της ιστορίας που πρέπει να πω ότι η "Αθήνα δεν έχει χρησιμοποιήσει μέχρι στιγμής με επιτυχία "

Δυστυχώς, η ρητή οδηγία για τη Μακεδονία από έναν υπουργό κράτους και οι απόψεις της σημασίας της ιστορίας από κάποιον άλλον δεν τηρήθηκαν από την Ουάσινγκτον τη δεκαετία του 1990 ως καλά παραδείγματα συνειδητής πολιτικής για το Μακεδονικό Ερώτημα.

Οι Δυτικοευρωπαίοι παρατήρησαν επίσης ότι οι κομμουνιστές σκοπεύουν να αποσπάσουν τη Μακεδονία από την Ελλάδα με το πρόσχημα της ενοποίησης των «μακεδόνων» σε μια ανεξάρτητη Μακεδονία.
Το πρακτορείο ειδήσεων Reuters μετέδωσε τα ακόλουθα την 1η Μαρτίου 1949:
«Το κομμουνιστικό NOF (Národní Obec Fašistická / Εθνική φασιστική κοινότητα) θα προσπαθήσει τον επόμενο μήνα κατά τη διάρκεια του συνεδρίου του να ενσωματώσει την Ελληνική Μακεδονία ως αυτόνομη χώρα μαζί με τη Βουλγαρική Μακεδονία και τη Γιουγκοσλαβική Μακεδονία, για να αποκτήσει αργότερα την ενσωμάτωσή της στα Σλαβικά Βαλκάνια.
_____________________________________________________________________

Διερωτώμεθα τώρα λοιπόν κι εμείς,

Αν ένας υπουργός εξωτερικών ξένου κράτους (και μάλιστα απο τους πλέον μισητούς για εμάς), προβαίνει σε διεθνούς επιπέδου δηλώσεις σαν αυτές, θα μπορούσαμε εμείς να πούμε ότι όλοι οι πρωθυπουργοί μας και τα Υπουργεία Εξωτερικών μας αισθάνονταν ή αισθάνονται το ίδιο;

Πως είναι δυνατόν ενα ψευτοκρατίδιο να διεκδικεί την Μακεδονική μας Γή αλλά και που χωράει μια ιστορία χιλιάδων ετών και μάλιστα αυτή του Μεγάλου Αλεξάνδρου στο κάλπικο ονομά του που συγκεκριμένα το 1990 (επι πρωθυπουργίας Κωνσταντίνου Μητσοτάκη) ήταν  μόλις 45 ετών και σήμερα 73 ;

Ποιοί είναι εκείνοι "απο την Αθήνα" που για κάποιο λόγο δεν χρησιμοποίησαν την δύναμη και την τιμή της αληθινής μας ιστορίας και που συμμερίζονται εκείνους που την αντιγράφουν ;
Γιατί ο κος Κων. Μητσοτάκης δεν τους είχε κόψει απο τότε τον βήχα ευθύς αμέσως αλλά το έριξε σε διάφορες θεωρίες και επεξηγήσεις, ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ, ποιός ήταν ο πατριωτικός λόγος που τον είχε ωθήσει αν όχι ο πατέρας Μπούς ;
Αφού τα βόρεια και τα νότια διακοσμητικά που πούλαγε τότε μέσα στην βουλή (εκείνα που θα ξεχνιόντουσαν σε δέκα χρόνια), και τα "με την έννοια της παλαιάς μεγάλης και της νέας μικρής" που στολίζει η κόρη του με την παρέα της σήμερα, θα πέσουν σαν ξεραμένα φύλλα με το πρώτο φύσημα ανέμου για να συνειδητοποιήσουμε με μεγάλη μας έκπληξη ότι μόνοι μας γίναμε το μεγαλύτερο και χαμένο κορόϊδο. Και όχι μόνο της γειτονιάς αλλά και παγκοσμίως.

Πρός χάριν ποιανού ο Κώστας ο Καραμανλής αψήφησε χωρίς άλλη σκέψη τις συνέπειες που ο υιός Μπούς είχε διαμηνύσει ότι θα επιβληθούν σε τυχόν ελληνική άρνηση απέναντι στην επιθυμία των ΗΠΑ λίγο πρίν το Βουκουρέστι ; Δεν γνώριζε ότι τις συνέπειες θα τις πλήρωνε ο ίδιος αφού για πρώτη φορά στην νεώτερη παγκόσμια ιστορία θα ήταν ο μόνος Έλληνας που θα απέρριπτε κάποιο αίτημα της υπερδύναμης ;
Το έκανε για την παράταξη, για την καρέκλα ή για  . . τίποτα άλλλο ;

Για ποιόν λόγο στο δημοψήφισμα του 2015 και όταν ο νούς των περισσοτέρων ταξίδευε ακόμη στην χώρα των θαυμάτων και στην κατα φαντασία σύντομη λύση της καλοπέρασης, επενέβη κρουοντάς μας τον κώδωνα και λέγοντάς  ότι "η παραμονή μας στην Ευρώπη δεν επιβάλλεται μόνο για λόγους οικονομικούς και κοινωνικούς αλλά πάνω απ' όλα για λόγους εθνικούς και ότι η εθνική μας ασφάλεια πρέπει να είναι το υπέρτατο κριτήριο των αποφασεών μας" ;

Αλήθεια, διερωτήθηκε κανείς τι ακριβώς εννοούσε ;
Πέρασε απο τον νού κανενός τι "μπάτε σκύλοι αλέστε" θα επακολουθούσε σε ένα ξέφραγο και χρεωμένο αμπέλι και πόσοι εγχώριοι και ξένοι σκύλοι παραμόνευαν (και ακόμη) να μας πετύχουν σαν την καλαμιά στον κάμπο Ή σε τι χειρότερα χάλια θα μπορούσαμε να είμαστε σήμερα ;  

Πολλά συμφέροντα αλλάζουν και πολλά άλλα γεννιούνται με το πέρασμα του χρόνου και οι κίνδυνοι διαρκώς παραμονεύουν. Όποιος όμως παζαρεύει το εθνικό του συμφέρον και την ίδια του την πατρίδα για προσωπικό όφελος, είναι και ονομάζεται εθνικός προδότης.
­­­­­­­­­­­­­­­­__________________________
John Pappas


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου