Σας είπα όλη την αλήθεια

Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018

Η γεωπολιτική μας θέση είναι η αιτία της προκλητικά άνισης αντιμετώπισης της χώρας μας από τα Ευρωπαϊκά Όργανα


Irish Statistics και λογικά Ιρλανδέζικα καραγκιοζιλίκια
Η γεωπολιτική μας θέση είναι η αιτία της προκλητικά άνισης αντιμετώπισης της χώρας μας από τα Ευρωπαϊκά Όργανα
 
Ζωή Γεωργαντά
28/7/2016
 
Πριν μερικές ημέρες η Στατιστική Υπηρεσία της Ιρλανδίας ανακοίνωσε ότι αναθεωρεί τα νούμερα για το ΑΕΠ (Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν) της του έτους 2015 κατά το τεράστιο ποσοστό 26,3% από 7,8% που είχε δηλώσει επισήμως και με την σφραγίδα της Eurostat (Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας).
Όμως η Eurostat και η Κομισιόν (Ευρωπαϊκή Επιτροπή) ουδόλως της «κόλλησαν» το ειρωνικό και ταπεινωτικό Irish Statistics.
Ας θυμηθούμε όμως τι είχε συμβεί το 2004 όταν η Στατιστική μας Υπηρεσία – η γνωστή ΕΛΣΤΑΤ σήμερα – και τότε ΕΣΥΕ (Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της Ελλάδος) η οποία ως Γενική Γραμματεία του τότε Υπουργείου Οικονομικών, είχε προβεί στην αναθεώρηση προς τα πάνω του Ελληνικού ΑΕΠ (βλ. δημοσιονομική απογραφή Αλογοσκούφη) κατά 25%. Δεν προλάβαμε να ξεστομίσουμε το 25% και Κομισιόν-Eurostat πέσανε να μας κατασπαράξουν και μας «κόλλησαν» το περίφημο Greek Statistics το οποίο ταυτίστηκε με το στατιστικό ψεύδος ως κύριο χαρακτηριστικό των Ελλήνων.
Στην συνέχεια, η Eurostat ενέκρινε αναθεώρηση του ΑΕΠ μας μόνο κατά 9% απορρίπτοντας με σαθρά και γελοία επιχειρήματα τους πραγματικούς λόγους για την κατά 25% αναθεώρηση η οποία βασιζόταν σε νέα στοιχεία που είχαν προκύψει κυρίως από τον κατασκευαστικό και τον τουριστικό τομέα.
Τα νέα αυτά στοιχεία είχαν επιστημονικά τεκμηριωθεί σε μελέτη 700 σελίδων από την Διεύθυνση των Εθνικών Λογαριασμών της ΕΣΥΕ με επικεφαλής επιστημονικό υπεύθυνο τον κ. Νικόλαο Στρόμπλο, σήμερα βασικό μάρτυρα της πολύκροτης υπόθεσης της ψευδούς διόγκωσης του δημοσίου ελλείμματος του 2009.
Η μελέτη αυτή ήταν και είναι σε γνώση της Eurostat.
Στο σημείο αυτό ας επαναλάβουμε ότι η ψευδής και παράνομη διόγκωση του δημοσίου χρέους και ελλείμματος της χώρας μας για το 2009 – η οποία ασφαλώς συνεχίστηκε και για τα επόμενα χρόνια και συνεχίζεται και σήμερα – προωθήθηκε από το πολιτικό κονκλάβιο Παπανδρέου-Παπακωνσταντίνου-Σαχινίδη σε συνεργασία με Eurostat και Κομισιόν, με όργανο εκτέλεσης τον Ανδρέα Γεωργίου, πρώην πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ, ο οποίος πρόσφατα (14/7/2016) καταδικάστηκε σε φυλάκιση ενός έτους με τριετή αναστολή για εξύβριση του κ. Ν. Στρόμπλου.
Ο Ανδρέας Γεωργίου διώκεται και για πλήθος εγκλημάτων κατά του Ελληνικού κράτους, το οποίο όμως (Ελληνικό κράτος) σφυρίζει αδιάφορα, αντί να έχει δηλώσει πολιτική αγωγή, δηλαδή, με απλά λόγια, αντί να έχει ζητήσει από την Ελληνική Δικαιοσύνη να είναι διάδικος στις δίκες κατά του Α. Γεωργίου.
Το έγκλημα της ψευδούς διόγκωσης του δημοσίου ελλείμματος της χώρας μας για το 2009 διαπράχτηκε τον Νοέμβριο 2010, αποτελεί δε και την όπως φαίνεται σχεδιασμένη συνέπεια της δημοσιονομικής απογραφής του 2004 για τους εξής λόγους:
  1. Επειδή το έλλειμμα (και το χρέος) εκφράζονται ως ποσοστό του ΑΕΠ, δηλαδή, το έλλειμμα (και το χρέος) σε δισεκ. ευρώ αποτελούν τον αριθμητή του κλάσματος που έχει παρονομαστή το ΑΕΠ σε δισεκ ευρώ, είναι ηλίου φαεινότερο ότι η μείωση του παρονομαστή (ΑΕΠ) οδηγεί σε μεγαλύτερο έλλειμμα (χρέος) ως ποσοστό του ΑΕΠ. 
  2. Ο Ανδρέας Γεωργίου, πρώην πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ και εγκάθετος του ΔΝΤ, αγνόησε την μελέτη της ομάδας της ΕΛΣΤΑΤ που είχε υπεύθυνο τον κ. Ν. Στρόμπλο και η οποία μελέτη θεμελίωνε επιστημονικά την αναθεώρηση του ΑΕΠ μας κατά 25% το 2004-2006. 
  3. Σημειώνεται ότι μια αύξηση/μείωση του ΑΕΠ επηρεάζει προς την ίδια κατεύθυνση το επίπεδο οικονομικής δραστηριότητας κατά τα επόμενα χρόνια . Επιπλέον, ο ίδιος ο Α. Γεωργίου, πρώτον, υποεκτίμησε περαιτέρω το ΑΕΠ μας με συνέπεια το ΑΕΠ του 2009 να εμφανίζεται κατά 30% χαμηλότερο του πραγματικού. 
  4. Δεύτερον, διόγκωσε ψευδώς τον αριθμητή του κλάσματος, δηλαδή το έλλειμμα (και το χρέος) του 2009. Όπως καταλαβαίνετε, το αποτέλεσμα ήταν η τεράστια ψευδής διόγκωση του ελλείμματος και του χρέους ως ποσοστά του ΑΕΠ.
     5  Η ψευδής διόγκωση παρουσιάστηκε και παρουσιάζεται και σήμερα ως «απόκρυψη των πραγματικών στοιχείων» από την κυβέρνηση Καραμανλή.
   6 Έτσι, οι πολιτικοί προδότες και οι Ούννοι των Βρυξελλών, του Λουξεμβούργου και της Φρανκφούρτης βρήκαν την ευκαιρία να επαναφέρουν τα Greek Statistics κατηγορώντας μας εκ νέου ως ψεύτες και απατεώνες.
Για να κατανοήσουμε την προκλητικά άδικη αντιμετώπιση της Ελλάδας από αυτούς που διοικούν την Ευρώπη, αρκεί να διαβάσει κανείς την αιτιολογία απόρριψης της κατά 25% αναθεώρησης του Ελληνικού ΑΕΠ το 2004. Ένα από τα «επιστημονικά» τους επιχειρήματα ήταν του τύπου δεν μπορεί η Δανία να έχει αύξηση κατασκευών και τουρισμού 5% και η Ελλάδα να έχει αύξηση 25%. Άκουσον, άκουσον επιστημοσύνη!
Σήμερα, μετά το πλαστό, όπως φαίνεται, 26,3% φούσκωμα του Ιρλανδέζικου ΑΕΠ από την Ιρλανδέζικη Στατιστική Υπηρεσία, η Eurostat και η Κομισιόν δεν βγάζουν άχνα κατά της Ιρλανδέζικης Στατιστικής Υπηρεσίας και των Ιρλανδών παρά τις γελοίες εξηγήσεις τους ότι τάχα η αύξηση οφείλεται σε κάποιες πολυεθνικές που προτίμησαν να εγκατασταθούν στην Ιρλανδία για να πληρώνουν μικρότερους φόρους. Είναι απορίας άξια αυτή η αντιμετώπιση της Κομισιόν-Eurostat διότι ο διεθνής Τύπος και πολλοί διεθνούς φήμης οικονομολόγοι, όπως ο Κρούγκμαν, έχουν «βγεί έξω από τα ρούχα τους» χαρακτηρίζοντας την πράξη αυτή μύθο, φαντασιοπληξία, πλαστογραφία της πραγματικότητας, κοκ.
Μάλιστα επικράτησε ο χαρακτηρισμός του γεγονότος από τον Κρούγκμαν ως «Leprechaun (λέπρικον) economics» ή στα Ελληνικά «καραγκιόζικα οικονομικά» ή «ξωτικά οικονομικά» που επινοούνται από ξωτικά που ζουν στα δάση της Ιρλανδίας, σαν αυτό της εικόνας.
Όμως, κανείς δεν «κόλλησε» στους Ιρλανδούς τον τίτλο του ψεύτη και απατεώνα, όπως συνέβη στην δική μας περίπτωση.
Με άλλα λόγια, με το ψευδές αυτό Ιρλανδέζικο φούσκωμα, απλώς η ΕΕ και οι άλλοι «αναπτυγμένοι» της Δύσης το έχουν ρίξει στο αστείο!
Θα δείτε όμως πόσο μικρότερο θα εμφανιστεί το έλλειμμα και το χρέος της Ιρλανδίας ως ποσοστά επί του ΑΕΠ της.
Έτσι, θα μπορέσουν να μας ξαναπαρουσιάσουν τους Ιρλανδούς ως τις τίγρεις της ανάπτυξης παρά τα Μνημόνια και όλοι θα λένε:
Γιατί η Ελλάδα έχει μείνει τόσο πίσω; Μήπως οι Έλληνες είναι απείθαρχοι, αγροίκοι και οπισθοδρομικοί, και για τους λόγους αυτούς πρέπει να τους τιμωρήσουμε πιο σκληρά για να τους δαμάσουμε;
Ας έχουμε κατά νου ότι σχεδόν ποτέ δεν αποφασίζαμε εμείς για εμάς. Πάντα υπήρχαν καλοθελητές ξενόδουλοι κυβερνήτες πρόθυμοι να μας προσφέρουν λεία στους ισχυρούς κάθε εποχής χρησιμοποιώντας ψεύδη και αποδεχόμενοι τα ξένα τεχνάσματα για την απόκρυψη της αλήθειας· αυτοί που έγραψαν το «ευφυές» δεν μπορεί η Δανία να έχει αύξηση κατασκευών και τουρισμού 5% και η Ελλάδα να έχει αύξηση 25%, είναι οι ίδιοι που τους έχει επιτραπεί να επιβάλουν σήμερα την εξαφάνισή μας ως κράτος-έθνος διότι τους έλκει η γεωστρατηγική μας θέση και το υπέδαφός μας.
Η Ιρλανδία δεν διαθέτει τα δικά μας πλεονεκτήματα και συνεπώς δεν ενδιαφέρει το τί κάνουν οι Ιρλανδοί με τα ελλείμματά τους.
Αλλά ασφαλώς τίποτα δεν θα μπορούσαν να καταφέρουν οι «κύριοι» τύπου Σόϋμπλε χωρίς την αγαστή σύμπνοια που βρήκαν από την πολιτική αγυρτεία που αποφασίζει «ελέω Θεού» σήμερα για εμάς έχοντας καταλύσει την δημοκρατία και το σύνταγμα, κοροϊδεύοντάς μας ότι έτσι δήθεν μας σώζει.
Πρέπει οπωσδήποτε να απαλλαγούμε από τα πολιτικά ξόανα κυβέρνησης και αντιπολίτευσης. Η περιοχή μας βρίσκεται στα πρόθυρα καταστροφών και ουέ και αλλοίμονο αν δεν έχουμε κυβέρνηση που θα προασπίσει το έθνος μας.
Βλέπω τον επερχόμενο διαμελισμό της Τουρκίας και το σμήνος των μεταναστών ακόμα και από Τουρκία. Οι ισχυροί της γής πραγματοποιούν τα προ πολλού σχέδιά τους για την αύξηση του πλούτου τους από το υπέδαφός μας, όπως και από το υπέδαφος των γύρω από εμάς περιοχών.
Για τον λόγο αυτό μας θέλουν εξουθενωμένους για να είμαστε του χεριού τους, αδύναμοι δούλοι που θα περιμένουμε από τους αφέντες κάτι να κάνουν και για μας εφόσον τους δώσαμε τόσο πολλά και δεν θα αντιδρούμε από φόβο μήπως γίνουμε χειρότερα από ό,τι είμαστε.
Θα τα καταφέρουμε ή θα εγκαταλειφθούμε; Αυτή τη στιγμή ηγέτη δεν έχουμε. Για τον λόγο αυτό πρέπει να εμπνευστούμε από τους ήρωές μας, τον Κολοκοτρώνη, τον Καραϊσκάκη, τον Ρήγα Φεραίο, τον Λάμπρο Κατσώνη, τον ονομαστό κλέφτη Αντώνη Κατσαντώνη, τον Μάρκο Μπότσαρη, το Καποδίστρια, τον Λαμπράκη, τους χιλιάδες ήρωές μας, και τον βασιληά μας τον Κωνσταντίνο Παλαιολόγο.
Δείτε, αν θέλετε, την δουλειά του Γιάννη Σουδία για τους ηρωϊκούς κλέφτες και αρματολούς και συλλογιστείτε ότι μόνο με τον αγώνα μας αποκτήσαμε την λευτεριά μας από τους Τούρκους. Το ίδιο θα κάνουμε και τώρα.
Δεν πρέπει να εγκαταλειφθούμε, τελεία και παύλα.

 (1) Είναι Έλληνας ορθόδοξος σφάξτε τον!, (2) Οι σαρκοφάγοι του Ελληνισμού, (3) Το πανέρι με τις οχιές, (4) Στην κόλαση της ΚΥΠ, και πολλά άλλα βιβλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου