Σας είπα όλη την αλήθεια

Τετάρτη 9 Μαΐου 2018

Οι εργολάβοι της καταστροφής της χώρας. Νο 2



Δεν πρόκειται για κάποιο σενάριο συνωμοσιολογίας.
Αυτή είναι η πικρή αλήθεια.
Γιατί είναι ένα έργο που το βλέπουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
Όταν κάποιοι κινηθούν προς την ανάδειξη της αλήθειας, ακαριαία η απάντηση των Γερμανών είναι ο στραγγαλισμός της Ελλάδος.
Είτε ο οικονομικός (Νοέμβριος 2011 - Ιούλιος 2015), είτε δια της βίας (Μάρτιος 2018).
Οι ημερομηνίες δεν είναι τυχαίες.
Λίγο πριν από το Νοέμβριο 2011, ξεκίνησαν να δημοσιοποιούνται τα πρώτα στοιχεία, όσον αφορά κάποιους λογαριασμούς συγγενικών προσώπων, πολιτικών, που γέμισαν ξαφνικά, αφότου μπήκαμε στα μνημόνια. Παράλληλα ξεκίνησε να γίνεται μία έντονη συζήτηση περί συνταγματικότητας του πρώτου μνημονίου, αλλά και την έναρξη της έντονης αμφισβήτησης του ύψους του ελλείμματος, που προσδιόρισε με δικτατορικό τρόπο ο Ανδρέας Γεωργίου σε συνεννόηση με τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου.
Και εκεί είχαμε τον πρώτο στραγγαλισμό, με όλα τα ευτράπελα που έγιναν σε Γαλλία και Ελλάδα, αλλά και την νομιμοποίηση του 1ου μνημονίου.
Τον Ιούλιο του 2015, τελείωναν οι δύο εξεταστικές που διενεργούνταν στη Βουλή και είχαν να κάνουν με το χρέος και τα μνημόνια.
Εκείνο τον καιρό, πραγματικά βρεθήκαμε ένα βήμα πριν τη λύτρωση, καθώς το έγκλημα των μνημονίων, αλλά και η σκόπιμη παραποίηση του ελλείμματος του 2009, είχαν αποδειχθεί. Όπως αποδείχθηκε ακόμη πως τον Ανδρέα Γεωργίου, τον χαλκευτή του ελλείμματος, τον έσωσε το 2013 το δίδυμο Σαμαρά-Βενιζέλου.
Και εκεί είχαμε τον δεύτερο οικονομικό στραγγαλισμό, τη διενέργεια ενός ένοχου δημοψηφίσματος και τα Capital Controls.
Τελικά, όπως αποδείχθηκε το δημοψήφισμα ήταν φιάσκο και τα πορίσματα των εξεταστικών εξαφανίστηκαν.
Για να φτάσουμε στον Μάρτιο του 2018.
Όπου από τις αρχές του έτους αναμένουμε την απόφαση του Αρείου Πάγου για τον Γεωργίου και τις ασφυκτικές πιέσεις που ασκούνται, πως η τρίτη αξιολόγηση θα κλείσει μόνο αν δοθεί ασυλία δια νόμου στον Γεωργίου.
Βεβαίως, η κυβέρνηση δεν τόλμησε να κάνει συνταγματικό πραξικόπημα, από την άλλη, οι καταστάσεις πίεζαν να κλείσει η τρίτη αξιολόγηση, άρα η ασυλία Γεωργίου ήταν αδύνατον να επιτευχθεί δια μέσω οικονομικών απειλών, έτσι οι Γερμανοί έβαλαν στο παιχνίδι την Τουρκία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου