Σας είπα όλη την αλήθεια

Τρίτη 29 Μαΐου 2018

''Θερίζουμε'' ό,τι ''σπείραμε''.

Κανείς μέχρι σήμερα δεν μας εξηγεί τον λόγο για τον οποίο η Ελλάδα θα πρέπει να επιλύσει, πάση θυσία και άμεσα, το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων.

Από την άλλη, η αδιαλλαξία ενός τόσο μικρού κρατιδίου, παρ΄όλα τα εσωτερικά προβλήματα που αντιμετωπίζει, προβλήματα τα οποία θα έπρεπε να το αναγκάζουν να κάνει συνεχώς υποχωρητικά βήματα, ώστε να καταφέρει να γίνει μέλος της Ατλαντικής Συμμαχίας, θα έπρεπε να προβληματίσει πολλούς.
Οι Σκοπιανοί γνωρίζουν ότι πολλοί έχουν επενδύσει επάνω τους.
Και πιέζουν προς όλες τις κατευθύνσεις και με κάθε τρόπο, για την επίλυση του προβλήματος τους.

 

Η Γερμανία είναι μία από τις χώρες που φαίνεται εδώ και χρόνια να κινείται προς αυτή την κατεύθυνση.
Προφανώς τα Σκόπια θα έχουν επενδυτικό ενδιαφέρον για την Άνγκελα Μέρκελ, γι΄αυτό και πίεζε από το 2008 τον Κώστα Καραμανλή να ενδώσει.

 

Σήμερα, που η Ελλάδα έχει καταστεί γερμανικό προτεκτοράτο, η λύση της ονομασίας των Σκοπίων, πιθανόν -αν όχι σίγουρα- να αποτελεί και ένα απ΄τα προαπαιτούμενα των δανειστών.
Και σίγουρα, η ενδοτική κυβέρνηση των Τσίπρα-Καμμένου, δεν θα προέβαλε την παραμικρή αντίσταση σ΄αυτό το ''θέλω'' των Γερμανών.
Και έτσι τα μνημόνια θα δώσουν τη λύση, σε ένα ακόμη ζήτημα που ''ταλαιπωρούσε'' τους Γερμανούς.
Βεβαίως όπως πάντα εις βάρος της Ελλάδας.

 

Ένας πολιτικός ήταν εκείνος που κρατούσε πατριωτική στάση και φροντίσαμε να τον καταστήσουμε ανενεργό.

Έτσι τώρα ''θερίζουμε'' ό,τι ''σπείραμε''.


 

 Δείτε υπό ποία πίεση οδήγησε ο Καραμανλής τα μέλη του ΝΑΤΟ να απορρίψουν ομόφωνα την ένταξη των Σκοπίων σε αυτό

Η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ προσπαθούσε να πείσει τον πρώην Πρωθυπουργό της Ελλάδας, Κώστα Καραμανλή, να δείξει μεγαλύτερη ‘ευελιξία’ στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων σύμφωνα με εμπιστευτικό έγγραφο της αμερικανικής πρεσβείας στο Βερολίνο με ημερομηνία 23 Απριλίου 2008 .


Το έγγραφο αναφέρει μάλιστα πως μόνο η Γερμανία απ’ όλα τα υπόλοιπα κράτη συντάσσεται με την πολιτική των ΗΠΑ.
Το έγγραφο αναφέρει επίσης πως η Γερμανία συμμερίζεται την απογοήτευση των ΗΠΑ για το ελληνικό βέτο στην είσοδο της “Μακεδονίας” στο ΝΑΤΟ και τονίζει πως η ίδια η Μέρκελ δραστηριοποιήθηκε ιδιαίτερα τις ημέρες πριν τη σύνοδο του ΝΑΤΟ προκειμένου να πείσει τον Καραμανλή να βάλει νερό στο κρασί του.

Έμμεσες αλλά σαφείς απειλές:
“Τουλάχιστον μία κυβέρνηση έχει καταρρεύσει εξαιτίας του ονόματος” αναφέρεται στο έγγραφο “και έτσι η ελληνική κυβέρνηση θέλει να είναι πολύ προσεκτική”. 
Το έγγραφο είναι να αποχαρακτηριστεί το 2018 αλλά διέρρευσε στα Wikileaks Το θέμα του είναι ενδιαφέρον γιατί δείχνει πως η Γερμανίδα Καγκελάριος έχει μηδενική αίσθηση αλληλεγγύης απέναντι σε μία χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και λειτουργεί αντίθετα απ’ ότι οι υπόλοιπες χώρες σε αυτό το θέμα.
“Οι Έλληνες περιμένουν οι εταίροι τους στην ΕΕ να τους στηρίξουν στο θέμα” αναφέρει το έγγραφο αλλά είναι η Μέρκελ η μόνη που ασκεί μεγάλες πιέσεις και συντάσσεται απόλυτα με την πολιτική των ΗΠΑ, αδιαφορώντας για την Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου