Σας είπα όλη την αλήθεια

Τετάρτη 23 Μαΐου 2018

Αυτή είναι η Νέα Δημοκρατία του Εθνάρχη;



Μην αναρωτιέστε, γιατί ο κόσμος κρατά αποστάσεις από τη Νέα Δημοκρατία.
Διότι ειλικρινά, η εικόνα που παρουσιάζει αυτό το κόμμα, σήμερα, αντί να σου διεγείρει την ανυπομονησία, όσον αφορά το πότε με το καλό θα ξαναπάρει τα ηνία της χώρας και πάλι στα χέρια του, σου δημιουργεί φόβο -να μην πούμε τρόμο και κάποιοι μας θεωρήσουν υπερβολικούς- του τί θα επακολουθήσει σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.Και αυτό που λέμε, δεν αποτελεί ένα αυθαίρετο συμπέρασμα.
Αλλά είναι κάτι που αποτυπώνεται στα ειδικά δημοσκοπικά ευρήματα, τα μόνα στοιχεία που αξίζει να διαβάσει κάποιος από μία δημοσκόπηση.
Κάτι που το είδαμε ανάγλυφα αποτυπωμένο, στη χθεσινή δημοσκόπηση της ALCO, όπου στο ερώτημα, αν πιστεύει ο κόσμος ότι με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τα πράγματα θα ήταν καλύτερα ή χειρότερα, μόνο το 25% απάντησε θετικά.Το 70% απάντησε, το ίδιο και χειρότερα και ένα 5% αρνήθηκε να απαντήσει.
Και το εύρημα αυτό για μας είναι απόλυτα φυσιολογικό, καθώς η εικόνα και η εντύπωση που είχε ο ελληνικός λαός για τη Νέα Δημοκρατία, μέχρι το 2009, δεν έχει καμία σχέση με αυτό που εισπράττει σήμερα.
Γιατί μέχρι και το 2009, η Νέα Δημοκρατία ήταν το κόμμα που ένωνε και δεν δίχαζε τον λαό.
Και μάλιστα τον ένωνε σε βαθμό παρεξηγήσεως στο εσωτερικό της, αφού ακουγόντουσαν αρκετές φωνές διαμαρτυρίας εκ των έσω, οι οποίες και αντιδρούσαν ως προς την ίση μεταχείριση των ψηφοφόρων της, όταν ήταν κυβέρνηση, σε αντίθεση με όσα συνέβαιναν επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ.
Σήμερα όμως η Νέα Δημοκρατία, παρουσιάζει ένα πρόσωπο ακόμα χειρότερο κι απ΄αυτό που παρουσίαζε πριν από χρόνια το ΠΑΣΟΚ.
Διότι το νεοφιλελέ προφίλ της, προμηνύει δύσκολες καταστάσεις, όσον αφορά την κοινωνικότητα της ως κυβέρνηση.
Παράλληλα το μονόπλευρο και μονότονο ενδιαφέρον της για μία και μόνη κοινωνική τάξη, αυτή της ψευτοελίτ, εγείρει ακόμα και την οργή του κόσμου.
Σε όλα τα παραπάνω, αν προσθέσεις τις σχέσεις στοργής και proderm που έχει αναπτύξει με συγκεκριμένα κέντρα Μ.Μ.Ε τα οποία και την υπερασπίζονται αποβλέποντας στην κάλυψη των παραβατικών συμπεριφορών τους, αλλά και την ακροδεξιά ρητορική μίσους, έναντι των μή προσκείμενων στην αρρωστημένη ιδεολογία τους, η εικόνα που βγαίνει προς τα έξω, είναι άκρος αποκρουστική.
Αυτή είναι η Νέα Δημοκρατία του Εθνάρχη;
Ο πολιτικός πολιτισμός, όχι απλά είναι ανύπαρκτος, αλλά έχει αντικατασταθεί με έναν υπέρμετρο ρεβανσισμό και μία τιμωρητική διάθεση.
Η οποία έχει ως κύριους εκφραστές, τη λεγόμενη Σαμαρική πτέρυγα, προεξέχοντος ενός βδελύγματος ο οποίος φέρει τη θέση του αντιπροέδρου.
Ο οποίος νομίζει πως ανοίγοντας τον διασκελισμό του, είναι σε θέση να περπατήσει, πατώντας στην ακροδεξιά του ιδεολογία και στο κεντρώο νεοφιλελέ προφίλ που προσπαθεί να επιδείξει.
Και κορυφώνεται από τα φίλα προσκείμενα προς τη συγκεκριμένη πτέρυγα, μέσα.
Τα οποία και απευθύνονται στον κόσμο χρησιμοποιώντας άκρως τιμωρητικές, έως ακόμα και αντεθνικές κορώνες.
Κλασικό παράδειγμα, αυτό της φωτογραφίας.


Το οποίο δηλώνει μέγιστη ικανοποίηση, που οι δανειστές θα αθετήσουν τις δεσμεύσεις τους για μία ακόμη φορά, έναντι της Ελλάδας, επειδή πρωθυπουργός της χώρας δεν είναι ο Σαμαράς ή ο Μητσοτάκης.
Και αυτό το παράδειγμα, δεν είναι το χειρότερο, καθώς τους είδαμε να πανηγυρίζουν μέχρι και αυτοκτονίες συμπολιτών μας, δηλώνοντας την ικανοποίηση τους για το συμβάν, το οποίο το θεωρούν ως δίκαιη τιμωρία, επειδή το εκλογικό σώμα δεν τους ικανοποίησε με την απόφαση του.

Αλήθεια, ποιός τρελός πιστεύει πως είναι ποτέ δυνατόν αυτή η αποκρουστική εικόνα, να προσελκύσει κόσμο;
Ή, ποιός αφελής θεωρεί πως με πληρωμένα δημοσκοπικά ευρήματα, θα γίνει κυβέρνηση αυτός ο κίνδυνος;

Δεν ξέρουμε αν υπάρχει χρόνος για ν΄αλλάξει κάτι.
Πάντως για ένα πράγμα είμαστε σίγουροι.
Πως αν δεν γίνει κάτι άμεσα, οι επόμενες εκλογές θα γίνουν το Βατερλώ της Νέας Δημοκρατίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου