Σας είπα όλη την αλήθεια

Σάββατο 26 Μαΐου 2018

Ο Μιχάλης Καρχιμάκης άρχισε πάλι τις περίεργες παρασκηνιακές συναντήσεις

Κινητικότητα αναπτύσσει ένας από τους πιο χαρακτηριστικούς εκφραστές του «βαθέος ΠΑΣΟΚ», ο Μιχάλης Καρχιμάκης.

Δεν εξαντλεί όμως τη δράση του μόνο στις δημόσιες εμφανίσεις εν όψει των εκλογών και της προσπάθειάς του να καθίσει πάλι σε βουλευτικό έδρανο. Νοσταλγώντας τις εποχές της παλαιάς του δόξας και της διαρκούς ίντριγκας, επιδίδεται και σε ουκ ολίγες παρασκηνιακές και περίεργες συναντήσεις.

Το τελευταίο διάστημα, μάλιστα, όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες, έχουν πυκνώσει οι επαφές του με τη γενική επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης, εφέτη Μαρία Παπασπύρου, με την οποία τον συνδέει το «πράσινο» παρελθόν. Το περιεχόμενο των συναντήσεων αυτών σίγουρα θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον. Αλλωστε από το μακρινό παρελθόν ο κ. Καρχιμάκης ήταν ιδιαίτερα «δραστήριος» ως προς διάφορες υποθέσεις, μία από τις οποίες μάλιστα έχει συνδεθεί και με το γνωστό σχέδιο «Πυθία» κατά της ζωής του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή.

Για σκέλος της υπόθεσης ο κ. Καρχιμάκης μαζί με υπαλλήλους της ΕΥΠ είχε παραπεμφθεί με τις κατηγορίες της κατασκοπίας και της παραβίασης μυστικών της Πολιτείας στη Δικαιοσύνη, αν και πρόσφατο βούλευμα διέταξε περαιτέρω ανάκριση.

Προ ημερών είδαν το φως της δημοσιότητας και άκρως περίεργες διαρροές «από ανώτατη πηγή της ΕΥΠ», σύμφωνα με τις οποίες οι πληροφορίες για την απόπειρα δολοφονίας του Κώστα Καραμανλή ήταν αναξιόπιστες. Βεβαίως, μιλώντας στην «κυριακάτικη δημοκρατία» ο τότε διοικητής της ΕΥΠ Ιωάννης Κοραντής κονιορτοποίησε τους ισχυρισμούς και ήδη υπάρχει σοβαρό θέμα με τον νυν διοικητή Γιάννη Ρουμπάτη, ο οποίος συνυπήρξε μαζί με τον κ. Καρχιμάκη στην αυλή του Ανδρέα Παπανδρέου και στον σκληρό πυρήνα εξουσίας του κυβερνητικού ΠΑΣΟΚ.

Το «Πυθία» ήταν τμήμα ευρύτερου σχεδίου που φέρεται ότι οργανώθηκε από τη CIA για να ανατραπεί η κυβέρνηση Καραμανλή. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και το κάψιμο της Αθήνας τον Δεκέμβριο του 2008, το οποίο ωστόσο ο Κ. Μητσοτάκης, μιλώντας την Τετάρτη στη Βουλή, απέδωσε στον ΣΥΡΙΖΑ. Μένει να φανεί αν όλα αυτά είναι υπ' όψιν της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξ. Δημητρίου και αν θα κινήσουν το ενδιαφέρον της...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου