Σας είπα όλη την αλήθεια

Δευτέρα 14 Μαΐου 2018

Σοκ για πρόβα δολοφονίας του Καραμανλή

Η απάντηση Κοραντή σε Ρουμπάτη για το υπαρκτό σχέδιο «Πυθία»
Υπήρξε πρόβα δολοφονίας του Κώστα Καραμανλή στις 19 Μαρτίου του 2009, με έκρηξη βόμβας που σημειώθηκε έξω από το κτίριο της ΚΕΔ στη λεωφόρο Αλεξάνδρας». Την αποκάλυψη-σοκ έκανε ο πρέσβης ε.τ. Ιωάννης Κοραντής σε απάντηση που έδωσε μέσω της «κυριακάτικης δημοκρατίας»
 Πατήστε πάνω στο παρακάτω λινκ:
 στον σημερινό διοικητή της ΕΥΠ Γιάννη Ρουμπάτη, αλλά και σε όσους διακινούν το ψεύδος ότι δεν υπήρξε σχέδιο «Πυθία». 
«Από το σημείο αυτό περνούσε η αυτοκινητοπομπή του τότε πρωθυπουργού όταν έφευγε από το γραφείο του στον Λυκαβηττό. Πλην, όμως, είχαν εγκαίρως ληφθεί τα δέοντα μέτρα» δήλωσε ο κ. Κοραντής, που ήταν διοικητής της ΕΥΠ τη συγκεκριμένη περίοδο.

Στην ίδια δήλωση ο κ. Κοραντής ξεκαθάρισε ότι «ουδέποτε χαρακτήρισε την πηγή της υπηρεσίας για την απόπειρα δολοφονίας του Κώστα Καραμανλή αναξιόπιστη, ούτε και στην υπηρεσία υπήρξε ανάλογη καταγγελία, και ότι, αντιθέτως, όσες πληροφορίες είχε δώσει επιβεβαιώθηκαν». Ο πρώην πρόεδρος της ΕΥΠ με όσα τόνισε επωνύμως (και όχι ανωνύμως και με κυπατζίδικες και κατασκευασμένες διαρροές και μεθόδους, σε πρόθυμα μέσα ενημέρωσης και γνωστές δημοσιογραφικές «παρεούλες») ξεσκεπάζει όσους παίζουν παιχνίδια σε βάρος του Κώστα Καραμανλή αλλά και της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, σε μια δύσκολη για τη χώρα περίοδο. 
Τι ήταν το σχέδιο «Πυθία», ποιοι ήταν οι στόχοι του και οι πρωταγωνιστές του 
Το σχέδιο «Πυθία» ήταν ένα αμερικανικό σχέδιο που φέρεται ότι οργανώθηκε από τη CIA με κατασκόπους στην Ελλάδα, για να ανατραπεί η κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή λόγω της προσέγγισης που είχε αναπτύξει με τη Ρωσία και να έρθει στην εξουσία ο Γιώργος Παπανδρέου. Για την υλοποίηση του σχεδίου επιστρατεύτηκαν όλες οι πρακτικές των μυστικών υπηρεσιών, από απόπειρες δολοφονίας κατά του πρώην πρωθυπουργού έως τηλεφωνικές παρακολουθήσεις του ίδιου του Κώστα Καραμανλή, μελών της οικογένειάς του και απειλές για τη ζωή τους, όπως και παρακολουθήσεις μελών τής τότε κυβέρνησης.

Πρωταγωνιστικό ρόλο φαίνεται ότι έπαιξε ο Αμερικανός πράκτορας με το όνομα William G. Bazil ή Βασίλης Βασιλειάδης, ο οποίος καταζητείται για κατασκοπία την περίοδο 2004-2005. Οι ελληνικές δικαστικές Αρχές τον θεωρούν βασικό υπαίτιο της υπόθεσης των υποκλοπών, η οποία ήρθε στο φως της δημοσιότητας με αφορμή και την αυτοκτονία του στελέχους της Vodafone Κώστα Τσαλικίδη. Πρόκειται για πρώην υπάλληλο της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα, επιχειρησιακό στέλεχος του κλιμακίου της CIA στην Αθήνα από τα μέσα της δεκαετίας του 1990, τον άνθρωπο που αγόρασε από τον Πειραιά τα καρτοκινητά-σκιές, μέσω των οποίων γίνονταν οι παρακολουθήσεις, και που πηγαινοερχόταν στις ΗΠΑ κατά το επίμαχο χρονικό διάστημα. Ο William G. Bazil είναι μετρ στις μεταμφιέσεις (σε μία από τις φωτογραφίες εμφανίζεται με γενειάδα) και έχει αναλάβει πολλές αποστολές ανά τον κόσμο για λογαριασμό της CIA.
Με πληροφορίες από εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου