Σας είπα όλη την αλήθεια

Παρασκευή 18 Μαΐου 2018

Κ.Κ.: Δε δέχομαι εκβιασμούς. Δε δέχομαι απόπειρες που στόχο έχουν να επιβάλουν πολιτικές ξένες προς την εντολή του λαού

Ο πρωθυπουργός ποτέ δεν υιοθέτησε δημόσια τις θεωρίες συνωμοσίας εις βάρος του για να μη βλάψει το εθνικό συμφέρον.
Το σχέδιο " ΠΥΘΙΑ" όμως που όπως αποδείχθηκε είχε ως στόχο την αποσταθεροποίηση της χώρας και της οικονομίας, οι ατράνταχτες αποδείξεις της δικαστικής έρευνας για την εμπλοκή στελεχών της αμερικανικής πρεσβείας στην υποκλοπή των τηλεφωνικών κλήσεων του ίδιου, των υπουργών του, αλλά και μελών της κυβέρνησής του, οι εκθέσεις των ρωσικών υπηρεσιών ασφαλείας και τα πενήντα τηλεγραφήματα της αμερικανικής πρεσβείας ( τα δημοσίευσε ο ιστότοπος wikileaks) στα οποία κατ' επανάληψη χαρακτηριζόταν ως "ενοχλητικός σύμμαχος" πείθουν ότι υπήρξαν προσπάθειες αποσταθεροποίησης της πρωθυπουργίας του.

                                                                     ***********
Ωστόσο, αν διαβάσει κανείς προσεκτικά τις ομιλίες των δύο τελευταίων ετών, κατά τη διακυβέρνηση της χώρας, θα διαπιστώσει ότι σε πολιτικά ανύποπτο χρόνο άφηνε και ο ίδιος αιχμές για το ζήτημα.
  • Στις 27 Μαρτίου 2008 και ενώ διαρκούσε ακόμη ο σάλος για την υπόθεση Ζαχόπουλου είπε σε ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κόμματος:
Πραγματοποίησα ο ίδιος επισκέψεις σε φίλες χώρες για νέες συμφωνίες που εντάσσουν τη χώρα μας στον παγκόσμιο ενεργειακό χάρτη, αναβαθμίζουν το γεωπολιτικό ρόλο της, προάγουν τα εθνικά μας συμφέροντα (...) Δε μπορώ, λοιπόν, παρά να στιγματίσω το γεγονός ότι σε εκείνη την αποφασιστική καμπή για την πορεία της χώρας μας ξέσπασε μια απερίγραπτη θύελλα σκιών, φημολογιών, διαδόσεων, αφορισμών, υπερβολών (...) Δε μπορώ να υποτιμήσω το γεγονός ότι τα πάντα ξεκίνησαν την ώρα αποφασιστικών πρωτοβουλιών για την Ελλάδα του μέλλοντος.
  • Στις 18 Ιουλίου 2008, μιλώντας στο Φεστιβάλ της ΟΝΝΕΔ στην Αρχαία Ολυμπία, τόνισε:
" Δε συμβιβάστηκα και δε θα συμβιβαστώ με πιέσεις που αντιμάχονται το εθνικό, το κοινωνικό, το συλλογικό συμφέρον. Είναι μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση. Δύναμή μου είναι η εμπιστοσύνη των πολιτών".
  • Στις 6 Σεπτεμβρίου 2008, στην ομιλία του στη ΔΕΘ, έκανε αναφορά στις διεθνείς ενεργειακές συμφωνίες, από τη δεύτερη κιόλας παράγραφο της ομιλίας του.
Στις 26 Σεπτεμβρίου 2008, μετά την αποκάλυψη του Βατοπεδίου, στην ομιλία του προς την Κεντρική Επιτροπή της Ν.Δ. προειδοποίησε:

" Δε δέχομαι εκβιασμούς. Δε δέχομαι απόπειρες που στόχο έχουν να επιβάλουν πολιτικές ξένες προς την εντολή του λαού.
Δίλημμα δεν έχω κανένα! 
Όχι στο συνεχές πριόνισμα της κυβέρνησης.
Όχι στην υπονόμευση.
Όποιος έχει άλλα σχέδια, ας με αμφισβητήσει στα ίσια.
Ας ανατρέψει, ας ρίξει την κυβέρνηση.
Ξεκαθαρίζω τη θέση μου απέναντι σε όλους.
Ασκώ την πολιτική που χρειάζεται η πατρίδα μου"

  • Στις 16 Δεκεμβρίου, στην ομιλία του στην Κ.Ο., κατά την οποία ανέλαβε την πολιτική ευθύνη για το Βατοπέδι, το ξεκαθάρισε και πάλι:
" Δεν εγκαταλείπω τις ενεργειακές συμφωνίες".

  • Στις 12 Μαρτίου 2009 στην τροπολογία στη Βουλή σε μία προ ημερησίας διαάξεως συζήτηση για την εξωτερική πολιτική, κατέληξε ως εξής:
Όποιες και αν είναι οι αντιξοότητες, όποιο και αν είναι το πολιτικό κόστος, πρέπει να πω ότι θα συνεχίσω να παλεύω με όλες μου τις δυνάμεις για μια καλύτερη επόμενη μέρα,  για όλες τις Ελληνίδες, για όλους τους Έλληνες".

ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ
OFF THE RECORD

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου