Σας είπα όλη την αλήθεια

Κυριακή 13 Μαΐου 2018

Η απάντηση προς όσους θέλουν να αλλάξουν την πραγματικότητα. Πρόβα δολοφονίας Κώστα Καραμανλή με βόμβα στη Λ. Αλεξάνδρας

Η απάντηση προς όσους θέλουν να αλλάξουν την πραγματικότητα.
Πρόβα δολοφονίας Κώστα Καραμανλή με βόμβα στη Λ. Αλεξάνδρας

Αναδημοσιεύουμε τη συγκλονιστική συνέντευξη, που έδωσε ο πρέσβης ε.τ. και πρώην Διοικητής της ΕΥΠ, κ. Ιωάννης Κοραντής στην εφημερίδα, " ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ", 13 Μαΐου 2018

Ερώτηση: Τελικώς τι συνέβη με το σχέδιο «Πυθία »; Σας παρεδόθη τον Μάρτιο του 2009 έγγραφο το οποίο αμφισβητούσε την εγκυρότητα της πηγής, που σας αποκάλυψε σχέδιο δολοφονίας κατά πρώην πρωθυπουργού στο Γέρακα. Τι συνέβη;

Απάντηση: Να βάλουμε τα πράγματα σε ία σειρά. Με ένα πρώτο άκρως απόρρητο δελτίο με αριθμό 53/13.3.2009 η ΕΥΠ ενημέρωνε τον πρωθυπουργό, κ. Κώστα Καραμανλή και τον υπουργό Εσωτερικών, κ. Παυλόπουλο για ένα γενικό πλαίσιο πληροφοριών,  που αφορούσαν την κατάσταση ασφαλείας στη χώρα μας και τη στοχοποίηση του κ. πρωθυπουργού. Η ΕΥΠ επανήλθε με ένα αντίστοιχο δεύτερο δελτίο με αριθμό 213/5.2.2009 προς τους ίδιους αποδέκτες και τον αναπληρωτή Υπουργό των Εσωτερικών, κ. Μαρκογιαννάκη, αρμόδιο για θέματα ΕΛ.ΑΣ., που παρέθετε με κάθε λεπτομέρεια πλέον  για την υπόθεση «Πυθία ». Αμφότερα τα δελτία δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό ΕΠΙΚΑΙΡΑ τον Ιούνιο του 20111, ώστε παρέλθη να επεκταθώ.Σημειώνω, εντούτοις ότι όταν μου προσκομίστηκε το δεύτερο δελτίο, θεώρησε επιβεβλημεένο να προσθέσω, χειρόγραφα ως όφειλα το ενδεχόμενο οι πληροφορίες, που μας είχαν περιέλθη να εντάσσονταν σε πλαίσιο παραπληροφόρησης . Αυτά προσθέθηκαν ως τελική  παράγραφος 3 του δελτίου.
Μετά τη λήψη του δελτίου 213/5.2.2009  επικοινώνησε μαζί μου δύο τουλάχιστον φορές ο διευθυντής του γραφείου του πρωθυπουργού, ο αείμνηστος Γιάννης Αγγέλου, ζητώντας να μάθει, αν η ΕΥΠ διέθετε άλλες συμπληρωματικές πληροφορίες. Του απάντησα ότι δεν είχαμε λάβει καμία νεότερη ενημέρωση, ότι πιέζαμε τον δίαυλο επικοινωνίας να κινηθεί πιο δραστήρια και ότι θα κρατούσα το πρωθυπουργικό γραφείο ενήμερο, όταν θα είχαμε νέα. Έκρινα εντούτοις ότι αυτές οι προφορικές απαντήσεις μου έπρεπε για την τάξη, να καταγραφούν σε ένα σύντομο έγγραφο που έστειλα στον τότε πρωθυπουργό στις αρχές Μαρτίου. 
Ουδεμία αναφορά έκανα περί υποτιθέμενης αξιοπιστίας του πληροφοριοδότη μας και συνακόλουθα, των πληροφοριών του, πόσο μάλλον που ουδέποτε είχε περιέλθει στην ΕΥΠ έγγραφο, που να έθετε εν αμφιβόλω την αξιοπιστία της πηγής μας. 
Και επειδή με την πάροδο του χρόνου η μνήμη αδυνατίζει, διασταύρωσα, όσα αναφέρω εδώ τόσο με τον τότε Α' υποδιοικητή και στενό μου συνεργάτη, κ. Σεραφείμ Τσιτσιμπή, όσο και με τη, συνταξιούχο πλέον υπάλληλο που είχε συντάξει και δακτυλογραφήσει τα δύο προαναφερθέντα δελτία ως και τη μεταγενέστερη επιστολή/ έγγραφό μου. 
Προκειμένου να κριθεί η αξιοπιστία των πληροφοριών περί στοχοποίησης του κ. Καραμανλή, σημειώνω από καθήκον ότι στις 19 Μαρτίου 2009, βράδυ Πέμπτης, στη συμβολή της οδού Κόνιαρη και της λεωφόρου
Αλεξάνδρας, πυροδοτήθηκε εκρηκτικός μηχανισμός μεγάλης ισχύος, ευτυχώς χωρίς θύματα. Από το σημείο αυτό περνούσε  αυτοκινητοπομπή του τότε πρωθυπουργού, όταν έφευγε από το γραφείο του στο Λυκαβηττό. Πλην, όμως είχαν ληφθεί τα δέοντα μέρα. 

Τέλος, η ίδια πηγή μάς παρέσχε στη συνέχεια- τουλάχιστον, όσο ήμουν διοικητής της ΕΥΠ, δηλαδή μέχρι 14/7/2009-πληροφορίες για την εθνική μας ασφάλεια, που αξιοποιήθηκαν από τις αρμόδιες Αρχές και υπηρεσίες.


Περισσότερες πληροφορίες στην εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Για την αντιγραφή:
ΠΥΡΗΝΑΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΩΝ ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου