Σας είπα όλη την αλήθεια

Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2018

Ο Κ. Καραμανλής είναι ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ πρωθυπουργός των τελευταίων 35 ετών, που έκανε απολογισμό και δικαιολόγησε πλήρως, προς τον Ελλ. Λαό, τα χρήματα, που δανείστηκαν οι κυβερνήσεις του


Τελευταία, λόγω της παραπομπής του Α. Γεωργίου, η οποία, ως φαίνεται, έχει ανησυχήσει ιδιαίτερα ….κάποιους, έχουν εμφανισθεί ορισμένοι ….κονδυλοφόροι, που, με άρθρα τους, υπερασπίζονται τον Α. Γεωργίου, το …μαγείρεμα της ΕΛΣΤΑΤ και, κατ’ επέκταση, τα ντόπια και ξένα συμφέροντα, που οδήγησαν την χώρα και τον λαό μας, στην τραγική κατάσταση, που, εδώ και 7, σχεδόν, χρόνια, βιώνουμε.
Τα άρθρα αυτά αποτελούν, συνήθως, το απαύγασμα της ανακρίβειας, των αυθαίρετων συμπερασμάτων και της παραπληροφορήσεως, καθώς στηρίζονται σε ισχυρισμούς, που έχουν απαντηθεί άπειρες φορές, αλλά και σε κατηγορίες, ιδιαίτερα, κατά του Κ. Καραμανλή, οι οποίες, εδώ και καιρό, έχουν καταρριφθεί, πανηγυρικά.
Οι ….κονδυλοφόροι, όμως, επιμένουν, διότι, ως φαίνεται, είναι οπαδοί του «λέγε, λέγε, όλο και κάτι μένει»…
Είναι γεγονός, ότι τα διάφορα, ντόπια και ξένα, συμφέροντα, που εξυπηρετούνται με κάποια τέτοια άρθρα, επιχαίρονται, αλλά, τις περισσότερες φορές, είναι τόσο φανερό το γεγονός, ότι πρόκειται για κατευθυνόμενα άρθρα, ώστε να μην χρειάζεται, καν, να ασχοληθεί κάποιος μαζί τους.
Παρά ταύτα, όμως, διαβάζοντας όλες αυτές τις ανακρίβειες, δύσκολα μπορούμε να σιωπήσουμε, ιδιαίτερα, όταν έχουμε ταχθεί, στο να υπηρετούμε, αποκλειστικά, την αλήθεια, το δίκαιο και τα συμφέροντα της Πατρίδας.
Κατ’ αρχάς, αυτό το …. «παραμύθι» - διότι, για «παραμύθι» πρόκειται -, ότι, δήθεν, ο Κ. Καραμανλής και ο Α. Τσίπρας συνομιλούν κρυφά και ότι ο Α. Τσίπρας ακολουθεί την πολιτική Κ. Καραμανλή, είναι, τουλάχιστον, για γέλια.
Απλή παρατήρηση χρειάζεται και κοινή κρίση και λογική, για να διαπιστώσει ο οποιοσδήποτε, ότι ουδεμία, απολύτως, ομοιότητα υπάρχει, μεταξύ των δύο, στην άσκηση της πολιτικής, ούτε, βεβαίως, στην νοοτροπία, στα «πιστεύω» ή στον τρόπο αξιολογήσεως και αντιμετωπίσεως των πραγμάτων και των καταστάσεων.
Σε τι, αλήθεια, μπορεί να μοιάζει η υπερήφανη Εξωτερική Πολιτική του Κ. Καραμανλή, με την (ανύπαρκτη) Εξωτερική Πολιτική της σημερινής κυβερνήσεως;;;
Οι διάφοροι συντάκτες, πάντως, που, με αυθαίρετα συμπεράσματα, ανακρίβειες, παραπληροφόρηση, κ.λ.π., προσπαθούν να αποδώσουν ευθύνες, για την σημερινή μας κατάντια, στον Κ. Καραμανλή, εκτός του ότι κάνουν ένα σοβαρότατο ιστορικό λάθος – διότι, παραποιούν τα γεγονότα και την αλήθεια -, αποδεικνύουν, περιτράνως, και το ότι ανήκουν στους ……κατευθυνόμενους κονδυλοφόρους.
Ενδεχομένως, μάλιστα, στην…. ιδιότητά τους αυτή, να οφείλεται και η επιλεκτική τους μνήμη…
Διότι ξεχνούν, ότι ούτε το 2004, που ανέλαβαν την εξουσία η Ν.Δ. και ο Κ. Καραμανλής, ήταν …ρόδινη η οικονομία μας.
Αντιθέτως, ήταν μια ιδιαίτερα προβληματική οικονομία, διότι, ως γνωστόν, τότε, στα 100 Ευρώ, που εισέπραττε η χώρα μας, όφειλε, για τόκους και δάνεια των προηγουμένων κυβερνήσεων Πασοκ, ….107 - 108 Ευρώ!
Κατηγορούν ορισμένοι τον Κ. Καραμανλή, ως εάν, το 2004, να είχε παραλάβει μια υγιή και ανθούσα οικονομία και να την οδήγησε στο …τέλμα, ενώ δεν συνέβη κάτι τέτοιο και το γνωρίζουν.
Αντιθέτως, ο Κ. Καραμανλής παρέλαβε, από το Πασοκ, μια ιδιαίτερα προβληματική οικονομία, για την οποίαν πάλεψε και, πράγματι, πέτυχε να βελτιώσει τους οικονομικούς της δείκτες, τουλάχιστον, μέχρι το 2008, οπότε και γιγαντώθηκε η διεθνής οικονομική κρίση, παρασύροντας όλα τα κράτη – και την Ελλάδα -, των οποίων οι οικονομίες υπέστησαν σοβαρότατες συνέπειες.
Για την τραγική, λοιπόν, κατάσταση της οικονομίας μας, είτε αρέσει σε ορισμένους, είτε όχι, ευθύνονται, κατά βάση, οι, κατά καιρούς, κυβερνήσεις του Πασοκ, αρχής γενομένης, από την πρώτη κυβέρνηση Πασοκ, το 1981, η οποία, υπό τον Αντρέα, αφ’ ενός, φρόντισε να αποβιομηχανοποιήσει εντελώς την χώρα μας και, αφ’ ετέρου, να την επιβαρύνει, με άλογους και συνεχείς δανεισμούς (κατά την πρώτη οκταετία του Πασοκ, ο εξωτερικός μας δανεισμός αυξήθηκε κατά 300%!), ενώ διαχειρίσθηκε και 3,5 πακέτα Ντελόρ – πακτωλό χρημάτων -, χωρίς, όμως, να γνωρίζουμε πού πήγαν όλα αυτά τα χρήματα και χωρίς να δημιουργηθεί, στην έρμη χώρα μας, από το Πασοκ, ούτε ένα έργο υποδομής.
Στην συνέχεια, ανέλαβε την ....σκυτάλη ο .... “σοβαρός” κ. Σημίτης, ο οποίος συνέχισε το .....καταστροφικό έργο, με τα χιλιάδες μικρά και μεγάλα σκάνδαλα, την, τουλάχιστον, δεκαπλάσια επιβάρυνση του Ελλ. λαού, για τα Ολυμπιακά ΄Εργα, προκειμένου να έχει η κυβέρνησή του την ευχέρεια να τα αναθέτει, απ’ ευθείας - χωρίς, δηλαδή, διαγωνισμούς -, στους ..... “ημετέρους”, το μέγιστο σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου, αυτό του Κτηματολογίου, την .... “δημιουργική λογιστική”, εμπνεύσεως του, τότε, υπουργού Οικονομικών, Χριστοδουλάκη, τις …αλχημείες με το «κρυφό» swap της Golden Sachs και με ...πληθώρα άλλων, για να αναλάβει, τέλος, ο μέγιστος ολετήρας ΓΑΠ και η μοιραία κυβέρνησή του, που μας οδήγησαν, αυθαίρετα, παράνομα, προμελετημένα και βάσει σχεδίου, στον.... όλεθρο.
Για όλα αυτά, βεβαίως, ΔΕΝ φταίει ούτε ο Κ. Καραμανλής, ούτε η Ν.Δ., η οποία, δυστυχώς, μπήκε στο .....κάδρο των υπευθύνων, όταν ο, τότε, πρόεδρός της, Α. Σαμαράς, δέχθηκε να συγκυβερνήσει με το Πασοκ και να συγκαλύψει τις ανομίες του.
Ο Κ. Καραμανλής είναι ο μοναδικός πρωθυπουργός των τελευταίων 35 ετών, που έκανε απολογισμό και δικαιολόγησε πλήρως, προς τον Ελλ. Λαό, τα χρήματα, που δανείστηκαν οι κυβερνήσεις του και τα οποία, ως γνωστόν, χρησιμοποιήθηκαν, σχεδόν στο σύνολό τους, για την πληρωμή των τόκων και των δόσεων των δανείων, που είχαν λάβει, κατά κόρον, οι προηγούμενες κυβερνήσεις του Πασοκ.
Είναι βέβαιον, όμως, πως όλα αυτά τα γνωρίζουν οι κ.κ. συντάκτες των εν λόγω άρθρων, απλά τα παραποιούν, για να τα φέρουν στα … μέτρα τους και να τα προβάλουν, κατά το δοκούν και κατά τα συμφέροντά τους.
Όπως, επίσης, γνωρίζουν, ότι η Ν.Δ. και ο Κ. Καραμανλής είχαν προεκλογικά δεσμευθεί, ότι θα μονιμοποιούσαν τους επί συμβάσει δημοσίους υπαλλήλους, τους οποίους είχε προσλάβει το Πασόκ και τους οποίους κρατούσε αιχμαλώτους, απειλώντας τους με απόλυση και τους οποίους εκμεταλλεύετο, ασύστολα, επί χρόνια, προκειμένου να αποσπά την ψήφο τους.
Αυτά, που ισχυρίζονται ορισμένοι, ότι, δηλαδή, η Ν.Δ., στα, μόλις, 5,5 χρόνια, που κυβέρνησε, διόρισε, δήθεν, το ….σύνολο των Δημ. Υπαλλήλων, εκτός από, προφανέστατα, ανακριβή – και ένα μωρό παιδί καταλαβαίνει, πως κάτι τέτοιο είναι αδύνατον –, είναι και παντελώς γελοία και δεν χρήζουν, καν, σχολιασμού.
Παρατηρείται, όμως, πως ουδεμία κουβέντα γίνεται, για το …. «πάπλωμα»…
Δεν μας εξηγούν, δηλαδή, οι διάφοροι ….κονδυλοφόροι, που, με τόσο σθένος, υπερασπίζονται τον ….Α. Γεωργίου και τα ….«μαγειρέματα» της ΕΛΣΤΑΤ, τα οποία μας οδήγησαν στην καταστροφή, γιατί απεκρύβησαν, από τον ΄Αρειο Πάγο, αποδεικτικά έγγραφα και μαρτυρικές καταθέσεις, που, αν υπήρχαν μέσα στην δικογραφία, θα οδηγούσαν τον Α. Γεωργίου, από την πρώτη φορά, σε βέβαιη παραπομπή, ούτε μας εξηγούν πώς και γιατί υπολογίσθησαν, στο έλλειμμα του 2009, κονδύλια, που ουδέποτε, μέχρι τότε, είχαν υπολογισθεί - ακόμη και το …swap του Κ. Σημίτη -, με αποτέλεσμα να ανέλθει, τεχνητά, το έλλειμμα του 2009, στο 15,4% του ΑΕΠ, για να δικαιολογηθεί, έτσι, η προσφυγή μας στο ΔΝΤ και στα Μνημόνια, η οποία, όμως, επέφερε, αφ’ ενός, την υποδούλωση της χώρας μας, στους δανειστές της και το πλήρες και αντί πινακίου φακής ξεπούλημά της - χωρίς να αποκλείεται και η πλήρης καταστροφή της και διαγραφή της από τον χάρτη - και, αφ’ ετέρου, την φτωχοποίηση και την δουλοποίηση του Ελληνικού λαού.
Υπερασπισθείτε, λοιπόν, κύριοι, εφ’ όσον έτσι θέλετε, τον Α. Γεωργίου, τις ….αλχημείες της ΕΛΣΤΑΤ και τα όποια αλλότρια – πλην της Πατρίδας και του λαού μας – συμφέροντα, αλλά κάντε το, τουλάχιστον, με ειλικρίνεια και με το θάρρος της γνώμης σας και χωρίς να επιχειρείτε να ρίξετε τα βάρη και τις ευθύνες σε άλλους, που, αποδεδειγμένα, μάλιστα, φρόντισαν, για τα συμφέροντα της χώρας και του λαού μας, διότι το μόνο, που καταφέρνετε, είναι να αποκαλύπτεσθε και να αυτογελοιοποιείσθε.
Παρεμπιπτόντως, η Κομισιόν, αντιλαμβανόμενη το λάθος, κράτησε, τελικά, αποστάσεις, από την επιστολή – ντροπή των τριών εκπροσώπων της, οι οποίοι, ούτε λίγο – ούτε πολύ, θεώρησαν την Ελλάδα προτεκτοράτο ή ….Μπανανία και, ανερυθρίαστα, παρενέβησαν στο έργο της ανεξάρτητης Ελληνικής Δικαιοσύνης.
Αλλά, δυστυχώς, αυτή η, από πάσης απόψεως, απαράδεκτη ενέργεια των εκπροσώπων της Κομισιόν δεν φαίνεται να ενόχλησε τους διαφόρους ….κονδυλοφόρους, που, αντί να την καταγγείλουν και να την στηλιτεύσουν, όπως θα έπραττε ο κάθε σοβαρός πολίτης κάθε δημοκρατικής και πολιτισμένης χώρας, την δέχθηκαν, μάλλον, με ενθουσιασμό, ενδεχομένως, διότι είχαν την λανθασμένη εντύπωση, ότι θα μπορούσε να ….ενδυναμώσει την ….θέση τους (;!)...... Αστεία πράγματα….
Πάντως, το να αναγκαζόμαστε, να υπερασπιζόμαστε, σε ΄Ελληνες (;!), την ίδια την Πατρίδα μας, καθώς και τους ελάχιστους πολιτικούς, που κυβέρνησαν, με αποκλειστικό στόχο τα συμφέροντα της και τα συμφέροντα του λαού μας, φέρνει, στον νου, την παροιμία, που λέει: «αν δεν παινέσεις το σπίτι σου, θα πέσει να σε πλακώσει»….
Αλλά, ως φαίνεται, ούτε την συγκεκριμένη παροιμία γνωρίζουν όσοι στρέφουν τα βέλη τους, κατά του ίδιου του σπιτιού τους και των παιδιών τους……
Τι να πει κανείς; «΄Αβυσσος η ψυχή του ανθρώπου»…..
Ειρήνη Γαλαντή
26 Αυγούστου 2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου