Σας είπα όλη την αλήθεια

Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2018

4 Οκτωβρίου 2018. Εννιά χρόνια μετά...

4 Οκτωβρίου 2018. Εννιά χρόνια μετά...
Ακόμη ηχούν στα αυτιά των πληγωμένων και αμήχανων νεοδημοκρατών οι πανηγυρισμοί των " νικητών" της 4ης Οκτωβρίου 2009.
Ανεξίτηλα χαράχτηκε στην ψυχή των "ηττημένων" η φιγούρα του Κώστα Καραμανλή στο Ζάππειο το βράδυ της παραίτησής του.
" Νικητές" και "ηττημένοι" ήταν αδιανόητο να αντιληφθούν εκείνη τη μέρα τις συνέπειες της δραματικής εκείνης εκλογικής διαδικασίας!
Αυτούς που " νίκησαν" τους είχαν πείσει ότι όλο αυτό που εξηγούσε επί δύο χρόνια ο Κώστας Καραμανλής ήταν επικοινωνιακό παιχνίδι και πως τα μέτρα που λάμβανε ήταν εναντίον των πολιτών,  επιλογές ενός ... ανάλγητου πρωθυπουργού και πως η απομάκρυνσή του από τον πρωθυπουργικό θώκο θα ήταν η απαρχή μιας "φιλολαϊκής" πολιτικής!
Οι ηττημένοι καθόντουσαν μπροστά στους τηλεοπτικούς δέκτες τους δακρυσμένοι, γιατί καθ' όλη τη διάρκεια της τελευταίας διετίας είχαν εισπράξει και είχαν αντιληφθεί μέχρι ενός σημείου ότι η Ελλάδα θα έμπαινε στη δίνη μιας πολύ δύσκολης περιόδου!
Υπήρχαν και οι " αδιάφοροι" της βραδιάς.
Αυτοί που αρνήθηκαν να προσέλθουν στην κάλπη, λόγω θυμού..., αναπαράγοντας συγχρόνως τα περί Βατοπεδίου και όλων των επικοινωνιακών τερτιπιών που η μάστιγα της χώρας, η διαπλοκή, πιπίλζε τα αυτιά τους νύχτα μέρα!
Αν τους ρωτούσες, να σου εξηγήσουν τι ήταν αυτό που ονόμαζαν " σκάνδαλο" του Βατοπεδίου, δε θα ήξεραν να σου πουν το παραμικρό!
Το " κουρασμένος" και το " αδιάφορος" ήταν μόνιμα στα χείλη τους...
Κανένας δεν έψαξε να δει πέρα από αυτό που του έλεγε ο παρουσιαστής των" ειδήσεων"!
Κανένας δε μπήκε στον κόπο να ακούσει, να σκεφθεί, να θυμηθεί, να συνδυάσει, να κρίνει πέρα από αυτό που έδιναν έτοιμο οι συναυτουργοί της νέας εθνικής τραγωδίας που ακολούθησε!
Επτά χρόνια μετά οι " νικητές", οι " ηττημένοι", οι " αδιάφοροι" εκείνης της βραδιάς είναι απόλυτα συνδεμένοι, θα τολμούσαμε να πούμε αλυσοδεμένοι στην κοινή τους μοίρα!
Μπορεί εκείνη τη βραδιά να κοιμήθηκαν έχοντας τελείως διαφορετικά συναισθήματα ο καθένας, αλλά σίγουρα όταν ξύπνησαν αντιλήφθηκαν ότι το σκοτάδι ήρθε για να μείνει...
Να μείνει, ίσως μέχρι ότου για πρώτη φορά όλοι... νικητές, ηττημένοι, αδιάφοροι συνομολογήσουν την ανάγκη τους να το νικήσουν και να φέρουν πάλι το φως
( Στη φωτό ο Κώστας Καραμανλής μόλις έχει ανακοινώσει την παραίτησή του. Δυστυχώς δεν υπάρχουν δικές μας φωτογραφίες εκείνης της βραδιάς για να δει και εκείνος τον πόνο στα δικά μας πρόσωπα, αν και πλέον γνωρίζει ποιος χάρηκε και ποιος πόνεσε εκείνη την ατελείωτη νύχτα της 4ης Οκτωβρίου 2009)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου