Η τραγωδία εκχώρησης της Μακεδονίας μεταφέρεται στην ελληνική Βουλή και τα λεφτά είναι επίσης πολλά |
Η εθνική τραγωδία εκχώρησης της Μακεδονίας και μάλιστα από ελληνικά χέρια, μεταφέρεται πλέον στην Βουλή των Ελλήνων, αν θεωρήσουμε ότι οι οι βουλευτές του VMRO που εξαγόρασε χθες ο «φίλος» του Α.Τσίπρα, Ζ.Ζάεφ, θα εξακολουθήσουν να ψηφίζουν υπέρ της παραλαβής της Μακεδονίας.
Το θέμα είναι ποιοι είναι οι Έλληνες συνάδελφοί τους οι οποίοι θα εξαγοραστούν ή έστω θα υπερψηφίσουν από πεποίθηση ότι «Η Μακεδονία δεν είναι ελληνική» και θα δεχθούν την εκχώρηση εθνικότητας και γλώσσας στα Σκόπια και κρατικού προσδιορισμού ως βόρεια οντότητας της Μακεδονίας του Αιγαίου, τα Σκόπια.
Με ότι αυτό συνεπάγεται σε δεκάδες τομείς που θα συνιστούν ακρωτηριασμό, στην πράξη, των ελληνικών δικαιωμάτων (οι Σκοπιανοί παίρνουν λιμάνια, εμπορικό στόλο, αλιευτικά δικαιώματα κλπ. κλπ.
Οι πληροφορίες λένε ότι στην τελική καταμέτρηση που έχουν κάνει τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έχουν βρεθεί οι ψήφοι που θα περάσουν την συμφωνία από την Βουλή.
Με τις ψήφους του Σταύρου Θεοδωράκη, του Σπύρου Δανέλη, του Σπύρου Λυκούδη, του Θεοχάρη Θεοχαρόπουλου, της Κατερίνας Παπακώστα και του Θανάση Παπαχρηστόπουλου, φτάνουν τους 151.
Η άρνηση του Πάνου Καμμένου να ρίξει την κυβέρνηση τον περασμένο Ιούνιο, βάσει της πρόβλεψής του ότι «Δεν θα περάσει από τα Σκόπια η έγκριση της συμφωνίας των Πρεσπών» αποδεικνύεται καταστροφική για τον ίδιο, το κόμμα του και για την χώρα του.
Επί της ουσίας ο Πάνος Καμμένος έβαλε πάνω απ'όλα το προσωπικό του συμφέρον και δεν έριξε την κυβέρνηση, πριν ξεκινήσει η διαδικασία «προσέγγισης» των εγχώριων βουλευτών.
Πλέον δεν μπορεί να κάνει τίποτα, αφού και να αποσύρει ακόμα και σήμερα την στήριξη στην κυβέρνηση (δεν υπάρχει περίπτωση ούτε μία στο εκατομμύρια να συμβεί κάτι τέτοιο) η κυβέρνηση έχει βρει τους 151 και ίσως κα 153 αφού ακόμα δύο βουλευτές του Ποταμιού, αυτού του κομματικού μορφώματος που περνά ως «διάττοντας αστέρας» από την ελληνική πολιτική ζωή, αλλά φαίνεται ότι ήταν αρκετό για να κάνει την μεγάλη εθνική ζημιά.
Στα Σκόπια ακολουθήσουν ακόμα δυο ψηφοφορίες. Η πρώτη απαιτεί απλή πλειοψηφία 61 βουλευτών (έγκριση αναθεωρητέων διατάξεων) και η δεύτερη 80 που θα βάλει τη σφραγίδα για τις τελικές αλλαγές.
Κάθε αλλαγή που θα γίνεται συζητείται επί τρεις ημέρες στην Ολομέλεια και άλλες τρεις στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή. Εφόσον η διαδικασία κυλήσει ομαλά αναμένεται να ολοκληρωθεί σε περίπου τρεις μήνες.
Με πληροφορίες από το Pronews.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου