Σας είπα όλη την αλήθεια

Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2018

Ουσιαστικά υπονομεύτηκε η Πατρίδα

Η απόφαση του Κώστα Καραμανλή να μην αυξήσει τις δημόσιες δαπάνες και την αγοραστική δύναμη (να μην υπεραγοράζει δηλαδή αμερικάνικα προϊόντα, ούτε να πληρώνει αναλογικά τα ελλείμματα της Αμερικής) κατά παράβαση των επιθυμιών εξωγενών κέντρων εξουσίας και την απόφασή του να εξυπηρετήσει τα γεωπολιτικά συμφέροντα της Ελλάδος με τα Σκόπια και με τον αγωγό, ενάντια στην τυχοδιωκτική συμπεριφορά της Αμερικής, στην περιοχή είχε άμεσες και σφοδρές αντιδράσεις.

Ας σημειωθεί ότι η συμμετοχή της Ελλάδος στις φούσκες ήταν μικρή.
Παραθέτουμε εδώ την ολέθρια μεθόδευση με στοιχεία:
Την ημέρα που παρέδωσε ο Καραμανλής στον Παπανδρέου ήταν Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2009, το δημόσιο χρέος ανερχόταν κοντά στα 280 δις ευρώ, αλλά κρατήστε στο μυαλό σας μια λεπτομέρεια για να γίνει κατανοητή η ελληνική τραγωδία και πώς μπορούσε να αποφευχθεί: 130 από τα 280 δις ευρώ μας τα είχαν δανείσει δύο μόνο ευρωπαϊκές τράπεζες, μία γερμανική, η DeutscheBank, και μία γαλλική, η BNPPARIBAS.
Το χρέος ήταν μεγάλο, αλλά η διαπραγματευτική ισχύς του Έλληνα πρωθυπουργού απέναντι σε Μέρκελ και Σαρκοζί θα ήταν εξίσου μεγάλη σε περίπτωση που χρησιμοποιούσε στο παρασκήνιο το όπλο της στάσης πληρωμών για να επαναδιαπραγματευτεί εκείνη τη στιγμή το χρέος.
Όμως ο Παπανδρέου είχε άλλα στο μυαλό του.
 [Το πρόβλημα της Ελλάδος ευρίσκεται στην αδυναμία (όπως κατάντησε) παραγωγής της που την εξαρτούν από άμεσο δανεισμό μαζι με τα άλλα προβλήματά της]. 

Ετσι είδαμε, για πρώτη φορά στην μεταπολεμική ιστορία, ένα άνευ προηγούμένου κράξιμο του Πρωθυπουργού από ΜΜΕ και άλλα παπαγαλάκια, ανεύρεση υποτιθέμενων "σκανδάλων", διάλυση πανεπιστημίων, στήσιμο πορτοκαλί δεκεμβριανών ανταρσιών, μια γενικευμένη υπονόμευση κρατικών θεσμών όπως Παιδεία, Δικαιοσύνη, Σώματα Ασφαλείας (αλλά και Πολιτειακών) και μια έκρηξη καθοδηγούμενης λαθρομετανάστευσης. 

Μια τόσο συντονισμένη υπονόμευση, που χρησιμοποίησε τέτοια τεχνολογικά μέσα, μόνο από μητροπολιτικά κέντρα ισχύος μπορούσε να οργανωθεί.
Το χειρότερο όμως είναι ότι είδαμε ανθρώπους της διανόησης μαζί με πολιτικούς να παρέχουν αυτοκαταστροφικά(;), καιροσκοπικά(;), ασυνείδητα(;), ιδεολογικό και πολιτικό στήριγμα στην πρωτοφανή υπονόμευση της χώρας. 
Εννιά χρόνια μετά την πτώση του Κ. Καραμανλή, οι λόγοι της αποδόμησής του είναι ξεκάθαροι και στον τελευταίο Έλληνα πολίτη!
Ουσιαστικά υπονομεύθηκε η Πατρίδα
Με πληροφορίες από άρθρο του Γ. Καρακελίδη 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου